fbpx

Sistem de management integrat: +100.000 euro economie

20/12/2019

Dezvoltarea unui sistem de management integrat într-o companie de vânzări cu servicii de logistică integrate – lider de piață în România în domeniul propriu de activitate.

Premise:

Programul a inceput din dorința echipei de top management de a dezvolta mai mult sistemul intern de management. În urma participării la un curs de management susținut de un consultant Adaptive Management, echipa de top management a identificat oportunitatea și partenerul pentru a reforma din temelii sistemul de management conform celei mai avansate metodologii existente în piață plus posibilitatea de eficientizare a activității operaționale.

S-a conturat un proiect mixt cu reconfigurarea sistemului de management 80% și eficientizare de procese operaționale 20% din totalul proiectului.

Metodologie:

Pasul 1

Pentru a identifica structura optimă a proiectului, consultanții Adaptive Management au desfășurat un audit de 2 zile în care au analizat status quo-ul modelului de organizare managerială și a modul în care se desfășurau activitățile operaționale.

Pasul 2

Proiectul propus, în conformitate cu rezultatele auditului, a presupus:

  1. Implementarea unui sistem nou de indicatori de performanță (KPI-OPI-KAI)
  2. Reorganizarea spațiilor operaționale prin implementarea 5S
  3. Reorganizarea procesului de lucru al echipelor operaționale în vederea eliminării activităților fără valoare adăugată
  4. Reorganizarea structurii organizatorice în raport cu noul model de business (organigrama)
  5. Implementarea unui sistem de evaluare și management al competentelor și dezvoltarea competențelor manageriale ale echipei de management operațional.

Rezultate

S-a identificat clar nivelul de competență necesar pentru fiecare post din companie și scorul total al punctelor de competență la nivelul întregii companii.

S-a creat un plan de back-up și de training necesar pentru dezvoltarea competențelor specifice la persoanele de back-up.

Prin reorganizarea modului de lucru a echipei organizaționale, a fost crescută performanța echipei operaționale cu cca. 70%, eliminând în totalitate orele suplimentare efectuate de către aceasta, reducând lead time-ul livrărilor către clienți si permițând reducerea headcount-ului cu 20% generând astfel o economie semnificativă în bugetul de salarii.

phone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram